Etape de producție

Prima etapă în procesul de producție o constituie alegerea pielii. Testând mai multe tipuri de piele, am reușit să găsim variantele care se potrivesc criteriilor noastre. Astfel, pentru fețele pantofilor folosim piele bovina tăbăcită în Portugalia, piele netedă cu o suprafață ușor corectată, de o fermitate ridicată, sau piele tăbăcită în Italia (piele texturată pebble grain sau velur), care se remarcă printr-o fermitate mai scăzută, ceea ce face pantoful extrem de comod la purtare. Interiorul pantofilor Vlad Alexandru – Goodyear Welted shoes este realizat din piele de vițel. Tălpile interioare (branțurile), ramele folosite, tălpile exterioare și tocurile sunt confecționate din piele bovină tăbăcită vegetal.
Următoarea etapă o constă croitul ansamblului superior. În cazul pantofilor Vlad Alexandru – Goodyear Welted shoes, alături de aplicarea perforațiilor Brogue, croitul este singura etapă realizată manual. Folosind tipare din carton de structură tare, croitorul taie cu ajutorul cuțitului de croit bucățile de piele, care, după ce sunt marcate, ajung la mașina de subțiat margini. Apoi, după prelucrarea specifică, bucațile de piele ajung pe masa de montat, unde fețele încep să prindă contur. Acestea sunt asamblate respectând semnele de montat după care, cusătoreasa atelierului nostru, definitivează această etapă prin coaserea fețelor.
În acest moment fețele părăsesc atelierul nostru și intră în fabrică, unde începe etapa de tălpuire. Acestea sunt trase pe calapod, pe care vor sta câteva zile. După coaserea ramei din piele, după aplicarea umpluturii de plută, după atașarea și coaserea tălpii exterioare , după aplicarea și fixarea tocurilor, pantofii Vlad Alexandru – Goodyear Welted shoes, sunt finisați și ajung din nou în atelierul nostru unde sunt verificați cu atenție și pregătiți pentru livrare.
Vlad Alexandru shoe anatomy